Гражданско наблюдение на парламентарни избори 2013

Сам избирам » Екипът на Асоциация „Прозрачност без граници” проведе среща с Екатерина Захариева, заместник министър-председател и министър на регионалното развитие и благоустройството

Екипът на Асоциация „Прозрачност без граници” проведе среща с Екатерина Захариева, заместник министър-председател и министър на регионалното развитие и благоустройството

02.04.2013 г.
Принтирай

На 2 април представители на Асоциация „Прозрачност без граници” се срещна с Екатерина Захариева – вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройство и членове на екипа й. Участие в срещата взеха Калин Славов, изпълнителен директор и Ваня Нушева, програмен директор.
Представителите на Асоциация „Прозрачност без граници” предоставиха информация относно целите и основните насоки при осъществяването на инициативата за наблюдение на изборния процес, която е част от проекта „Пътна карта на парламентарни избори – 2013”. В тази връзка бяха представени Пътната карта на изборния процес и Договорът за честни избори, които ще бъдат основни инструменти за оценка на дейността на институциите и партиите във връзка с предстоящите избори.
Представителите на Министерски съвет изразиха готовност за сътрудничество с Асоциация „Прозрачност без граници”, в рамките на което да бъде предоставяна информация относно подготовката на предстоящите избори. В тази връзка бе представена и обобщена информация относно инициативата на Министерски съвет за създаване на Изборен борд за честни избори, в който са поканени  неправителствени организации с опит в наблюдението на изборния процес.